Настройкі
Настройкі шрыфту
Arial
Times New Roman
Памер шрыфту
A
A
A
Міжлітарная адлегласць
Стандартнае
Павялічанае
Вялікае
Колеравая схема
Чорным
па белым
Белым
па чорным
Галоўная // 2024- ГОД ЯКАСЦІ

Якасць - галоўная рэклама

15/11/2024 14:11
 Якасць - галоўная рэклама
Качество – главная реклама
… пад такім дэвізам працуюць работнікі каўбаснага цэха філіяла Столінскага райспажыўтаварыства «Столінзаготпрамгандаль».
Іх прадукцыя карыстаецца попытам як у мясцовых пакупнікоў, гэтак і адпраўляецца на рэалізацыю за межы раёна.

За якасць каўбасных вырабаў можа паручыцца кожны працаўнік цэха. Усе яны дасведчаныя і адказна падыходзяць да сваёй працы і выкананню пастаўленых задач. У цэху, як і на прылеглай тэрыторыі, пануюць чысціня і парадак. Кожны заняты сваёй справай: нехта падрыхтоўкай каўбасных вырабаў, нехта тэрмічнай іх апрацоўкай, а нехта ўжо фасуе гатовую прадукцыю. Праца кіпіць!
Мне падаўся самым яркім і займальным працэс тэрмічнай апрацоўкі мясапрадуктаў. Не перадаць словамі, які водар варта, калі дастаюцца з печы прыгожыя каўбаскі толькі з запалу са спякоты.


Адказвае за гэты "маляўнічы" працэс апаратчык тэрмічнай апрацоўкі мясапрадуктаў пятага разраду Леанід Казуля. У яго абавязкі ўваходзіць пісьменная тэрмічная апрацоўка мясных вырабаў на абсталяванні чэшскай вытворчасці. Якасць вараных каўбас і сасісак, а таксама іншай прадукцыі шмат у чым залежыць ад яго прафесіяналізму.
Праца не з лёгкіх, але Леанід Юр'евіч зазначае, што цяжкасцямі яго не напалохаць. Ён - моцны духам чалавек. У свой час служыў на флоце, абвык да парадку і дысцыпліне, што дапамагае і сёння.


Родам Леанід Казуля з р. п. Рэчыца. Больш за 25 гадоў прапрацаваў у Столінскім ЖКГ, быў аператарам газавай кацельні. З 2019 года ўладкаваўся на працу ў каўбасны цэх філіяла. Навучанне праходзіў на вытворчасці. Зарэкамендаваў сябе, як выканаўчы і адказны работнік.
- Я з першых дзён уразумеў для сябе, што з'яўляюся важным звяном у гэтым няпростым і важным працэсе, - разважае Леанід Юр'евіч. - Займаюся падрыхтоўкай і апрацоўкай мясных прадуктаў з выкарыстаннем тэрмічных метадаў. Першапачатковая задача - падрыхтоўка самога абсталявання, настройка і кантроль работы, а таксама захаванне тэхналагічных працэсаў і правілаў бяспекі на вытворчасці. Камусьці збоку можа здацца, што паставіў паўфабрыкаты ў печ і на гэтым кропка. Але гэта памылковае меркаванне. Калі так зрабіць і проста націснуць кнопку "пуск", то нічога не атрымаецца. Уся партыя мясных вырабаў будзе проста сапсавана.

Для работы апаратчыкам тэрмічнай апрацоўкі мясапрадуктаў неабходны веды ў галіне харчовай тэхналогіі, біяхіміі, мікрабіялогіі, тэхналогіі прыгатавання харчовых прадуктаў. Для кожнага віду каўбас прадугледжана свая тэхналогія прыгатавання. Так, наладжваецца гэты які адпавядае тэхналагічны рэжым аўтаматычна, але патрэбен досвед, каб своечасова выняць гатовую прадукцыю з печы, адсачыць стоадсоткавую падрыхтоўку выраба, а недатрымаць ці ператрымаць. На гэтым этапе патрэбна вока ды вока! Нашы пакупнікі чакаюць ад нас смачных каўбасак, і мы імкнемся працаваць для іх. Якасць нашай прадукцыі - гэта наша галоўная рэклама.
Леанід Казуля не толькі выканаўчы работнік, але і добры сем'янін і бацька. Ён упэўнены ў добрай якасці мясных вырабаў роднага прадпрыемства, а таксама выніках сваёй працы. За добрасумленную працу быў узнагароджаны граматай райспажыўтаварыства.
Людміла
Каспяровіч
Фота аўтара