Настройкі
Настройкі шрыфту
Arial
Times New Roman
Памер шрыфту
A
A
A
Міжлітарная адлегласць
Стандартнае
Павялічанае
Вялікае
Колеравая схема
Чорным
па белым
Белым
па чорным
Галоўная // 2024- ГОД ЯКАСЦІ

У тройцы лепшых!

03/06/2024 11:06
 

 

У г. Брэсце адбыўся абласны конкурс прафмайстэрства па прафесіі "Повар" сярод навучэнцаў устаноў адукацыі, якія рэалізуюць адукацыйныя праграмы прафесійна-тэхнічнай і сярэдняй спецыяльнай адукацыі.


У мерапрыемстве прынялі ўдзел дзесяць канкурсантаў.

Столінскі аграрны каледж прадставіла навучэнка Аліна Сімончык з г. Століна, якая навучаецца на другім курсе. Пасля заканчэння базавай школы цвёрда вырашыла стаць поварам. Памятае, як яшчэ ў дзяцінстве прыгатавала свой першы рыбны суп. Пасля пайшлі больш складаныя стравы. Заўсёды старалася кожнаму з іх надаць сваю разыначку. Галоўным крытыкам кулінарных навінак была сям'я. Усім заўсёды падабалася, як рыхтуе Аліна, але і заўвагі ў свой адрас дзяўчына заўсёды была гатова ўспрымаць спакойна, прыслухоўвалася да парад. Прыкладам для Аліны стала старэйшая сястра Крысціна, якая ў свой час вучылася і працавала поварам.

- Прафесія «Повар» па-свойму ўнікальная, - адзначае дзяўчына. - Некаторыя лічаць, што ў гэтым няма нічога складанага: трэба проста злучыць інгрэдыенты, а далей усё і так прыгатуецца. Іншыя ўпэўненыя, што ў наш час усё ўмеюць рыхтаваць, варта толькі ўключыць канал якога блогера. Але гэта не так. Я лічу, што сапраўдны повар - гэта і хімік, і дызайнер, і дэкаратар, і спецыяліст па дыеталогіі і здароваму харчаванню, і, безумоўна, творчы чалавек. У любой страве важны не толькі густ, але і пах, і апетытны выгляд. Кухар павінен умець працаваць і з эмоцыямі людзей.

Дзяўчына дастойна выступіла і заняла трэцяе месца. Аліна ўзнагароджана Дыпломам галоўнага ўпраўлення па адукацыі Брэсцкага аблвыканкама і сертыфікатам удзельніка абласнога конкурсу прафмайстэрства сярод навучэнцаў устаноў сярэдняй спецыяльнай адукацыі па прафесіі "Повар".

Сваімі ўражаннямі аб удзеле ў конкурсе Аліна Сімончык падзялілася з карэспандэнтам "НП":

- Адразу, вядома, было вельмі страшна: столькі ўдзельнікаў, эксперты такога высокага ўзроўню, сама арганізацыя конкурсу. Я разумела, што на мяне спадзяецца ўвесь каледж, перажываюць родныя, таму змагла ўзяць сябе ў рукі і настроіцца. Кожны з удзельнікаў хвалюецца, а перамагчы зможа той, хто справіцца са сваімі эмоцыямі і прадэманструе свае веды і ўменні на належным узроўні.

Эксперты ацэньвалі нашы работы не толькі па смакавых якасцях, але і прымалі да ўвагі іх знешні выгляд, арыгінальнасць падачы і афармленне страў. Нельга сказаць, што шлях да перамогі быў лёгкі. Лічу, што навучыць рыхтаваць катлеты і варыць бацвінне можна шматлікіх, але не ўсім атрымоўваецца прасякнуцца да прафесіі кухары праўдзівым каханнем. Падчас мерапрыемства зразумела, што такія конкурсы выклікаюць гонар за сваю прафесію, далучаюць да сакрэтаў майстэрства і з'яўляюцца добрай праверкай ведаў, уменняў і навыкаў кожнага з нас - будучых прафесійных кухараў і кандытараў.

Удзячная сваім педагогам за добрую падрыхтоўку. Апынуцца ў тройцы пераможцаў - гэта наша агульная перамога.

Пасля заканчэння каледжа Аліна хоча працаваць па спецыяльнасці. Яна бачыць перад сабой перспектывы, думае над тым, каб прадоўжыць навучанне. Упэўнена, што ўстанова адукацыі - гэта і веды, і актыўная пазіцыя, і добрыя магчымасці, і пастаянны рух, і асобасны рост.