СТОЛІНСКІ РАЁННЫ ВЫКАНАЎЧЫ КАМІТЭТ

СТОЛІНСКІ РАЁННЫ ВЫКАНАЎЧЫ КАМІТЭТ
burger
Галоўная // 2024- ГОД ЯКАСЦІ

Лаўрэаты пяць гадоў падрад

15/07/2024 10:33

 

 

Прадукцыя каўбаснага цэха філіяла Столінскага райпа "Столінзаготпрамгандаль" пяць гадоў запар становіцца лаўрэатам конкурсу "Лепшыя тавары Рэспублікі Беларусь". Чым жыве цэх сёння? Якімі навінкамі парадуе жыхароў раёна? На гэтыя і іншыя пытанні для чытачоў "НП" адказаў кіраўнік прадпрыемства Мікалай Андрэйчук.
- Раскажыце нашым чытачам аб апошнім поспеху прадпрыемства.
- Хачу адзначыць, што кожны год колькасць удзельнікаў конкурсу расце. І тым прыемней дабівацца поспеху ў канкурэнцыі, якая пастаянна расце. Па выніках 2023 года тавары 33 арганізацый Брэстчыны атрымалі заслужаныя дыпломы лаўрэатаў. Асобна спецыяльнымі дыпломамі адзначаны навінкі года. Шэраг арганізацый пацвердзілі сваю стабільную якасць. Шэраг арганізацый пацвердзілі, што яны найлепшыя ў галіне. Дадам, што прадстаўнікі Брэстчыны сёлета атрымалі найбольш прызоў, і мы сярод іх. Традыцыйна найбольшая колькасць лаўрэатаў прадстаўлена ў намінацыі "Харчовыя тавары". У ёй адзначаны 42 тавары, якія вырабляюць 20 прадпрыемстваў Брэсцкай вобласці. Вялікае прадстаўніцтва і ў намінацыі "Прамысловыя тавары для насельніцтва і вырабы народных промыслаў". У намінацыі "Прадукцыя вытворча-тэхнічнага прызначэння" віншаванні прымалі сем прадпрыемстваў паўднёва-заходняга рэгіёну. Многія ўдастоены спецыяльных узнагарод, што чарговы раз даказвае, што перапрацоўчыя прадпрыемствы Брэстчыны па праве лічацца лідэрамі ў краіне.
Што да нашага апошняга дасягнення, то вырабы каўбасныя паўвэнджаныя мясныя, каўбаскі «Шляхецкія» вышэйшага гатунку прызнаныя лаўрэатам конкурсу. У складзе гэтых каўбасак толькі натуральныя інгрэдыенты – ялавічына, шпік, сумесь натуральных спецый, рэзкіх затавак і соль. Удалае выкарыстанне сучасных тэхналогій дазволіла атрымаць прадукт з арыгінальным густам і вонкавым выглядам. Для фармоўкі каўбасак выкарыстоўваецца абалонка, якая выраблена з натуральнай сыравіны і з'яўляецца цалкам ядомай. Каўбаскі спакаваныя ў вакуумным асяроддзі ў пакеты па некалькі штук, таму іх вельмі зручна браць у дарогу ў якасці перакусу. Таксама яны будуць выдатна глядзецца ў складзе мясной нарэзкі на святочным стале.
- Нагадайце пра больш раннія дасягненні, каб абнавіць у нашых чытачоў на слыху гэтую прадукцыю.
- У нацыянальным конкурсе "Лепшыя тавары Рэспублікі Беларусь" наша прадукцыя ўдзельнічае ўжо пяць гадоў. Так, у 2019 годзе адзначаны салёны прадукт са свініны мясной "Саланіна-Бужэніна", у 2020 годзе - выраб каўбаснае варана-вэнджанае мясное каўбаса "Пармская з сырам" вышэйшага гатунку, у 2021 годзе - выраб каўбаснае полукопченое мясное каўбаса , у 2022 годзе - выраб каўбаснае варана-вэнджанае мясное каўбаса «Барадзінская» вышэйшага гатунку.
- Раскажыце крыху аб самім конкурсе.
- Конкурс звычайна праводзіцца ў два этапы. На першым (абласным) этапе конкурсныя камісіі вызначаюць тавары-фіналісты. Пры гэтым ацэньваюцца ўсе аспекты дзейнасці арганізацыі, якія ўплываюць на якасць прадукцыі. На другім (рэспубліканскім) этапе конкурсная камісія прымае рашэнне аб прысуджэнні таварам звання лаўрэата. Пры падвядзенні канчатковых вынікаў конкурсу рэспубліканская конкурсная камісія ўлічвае водгукі спажыўцоў, якія паступілі ў адносінах да арганізацый і якасці іх прадукцыі, якія паспяхова прайшлі першы этап конкурсу і сталі фіналістамі.
- Чым сёння жыве каўбасны цэх?
– Мы ажыццяўляем выпуск шырокага асартыменту мясной прадукцыі: вараныя, варана-вэнджаныя, паўвэнджаныя, сыравяленыя, ліверныя каўбасныя вырабы; сальтысоны, зельцы, паштэты; прадукты са свініны сыравэнджаныя, вэнджана-вараныя; прадукты з птушкі вараныя і вэнджана-вараныя; прадукты са шпіка, мясныя паўфабрыкаты, блокі з мяса замарожаныя…
Наша прадпрыемства штогод асвойвае дзясяткі відаў новай прадукцыі, вывучае і прымяняе новыя тэхналогіі вытворчасці мясной прадукцыі, укараняе сучаснае абсталяванне, якое дае магчымасць нарошчваць аб'ёмы вытворчасці і паляпшаць якасць прадукцыі і, адпаведна, выпускаць канкурэнтаздольную прадукцыю.
- Якія прадукты ўжо можна назваць класікай, хітамі продажаў?
- Ёсць прадукцыя, якая ўжо не адзін год карыстаецца папулярнасцю ў нашых пакупнікоў. Прычым, гэта прадукты рознай коштавай катэгорыі. Сярод іх – сыравэнджаны прадукт з мяса «Балык «Калядны», салёны прадукт са свініны «Саланіна-Бужаніна», прадукт са свініны сыравялены «Мірскі гасцінец», які мае незвычайны від на разрэзе: сыравяленая каўбаса і вяленае мяса ў адным батоне.
Таксама вялікай папулярнасцю ў нашых пакупнікоў карыстаецца сыравялены прадукт пад назвай "Святочны". У складзе свініна і сумесь спецый. Прадукт вырабляецца ў натуральнай абалонцы, мае шарападобную форму і вельмі нагадвае прадукт, які выраблялі раней у хатніх умовах. Таму многія нашы пакупнікі называюць яго «багуком».
Ужо больш за дзесяць гадоў мы вырабляем вараны каўбасны выраб, які карыстаецца папулярнасцю ў сельскіх крамах – каўбаса «З сальцам» другога гатунку.
- Гэты год аб'яўлены ў Беларусі Годам якасці. Якія планы на гэты год у прадпрыемства?
- Так, якасці выпускаемай прадукцыі мы ўдзяляем павышаную ўвагу заўсёды. Дабівацца аўтарытэту ў пакупнікоў цяжка, на гэта могуць спатрэбіцца месяцы і гады. А страціць павагу і аўтарытэт можна лёгка. Літаральна за дзень. Таму ў нас на прадпрыемстве прытрымліваецца строгая дысцыпліна вытворчасці. У планах на будучыню - паменшыць колькасць найменняў выпускаемай прадукцыі і зрабіць акцэнт на прадукцыі, якая карыстаецца найбольшым попытам у нашых пакупнікоў.
- Жадаем прадпрыемству ажыццявіць усе прафесійныя планы і радаваць нас, спажыўцоў, цікавымі, смачнымі навінкамі.
Аляксандр
Нікіфарэнка
Фота аўтара

 

Усе навіны

ІНТЭРНЭТ РЭСУРСЫ

Карысныя спасылкі